Ezt a gyümölcsöt semmilyen formában nem szabad reggelire fogyasztani

Senki sem vitatja, hogy a zabpehely a legegészségesebb reggeli. A médiában és a közösségi hálózaton azonban rendszeresen heves viták folynak arról, hogy a reggeli zabkását jobb-e vízben vagy tejben főzni. Egyes táplálkozási szakértők azt bizonygatják, hogy a víz egészségesebb, míg mások a zsíros tej miatt a kalóriatartalom növelése mellett érvelnek. Azonban köze van a zabpehelyhez egy gyümölcsnek is – írta a kubnews.ru.

A reggeli tartalmát gyakran banán hozzáadásával dúsítják. Ez a gyümölcs nagyon tápláló és tele van hasznos tápanyagokkal, többek között magnéziummal, káliummal, nátriummal, A-, B6-, C-, E- és K-vitaminnal.

Azonban a banán csökkentheti más gyümölcsök jótékony tulajdonságait. Különösen, ha zabpehelyhez vagy turmixokhoz adjuk.

Saurabh Sethi amerikai gasztroenterológus szerint egyes banánok nagy mennyiségű polifenol-oxidázt tartalmazhatnak. Ez az anyag pedig mérgezi a természet más ízletes és egészséges ajándékaiban található antioxidánsokat és flavonoidokat, amelyeket az emberek reggelire szoktak fogyasztani.

Így érdemes felülvizsgálni az étrendet, és némileg módosítani rajta. Persze, ha az a vágya, hogy minél egészségesebb ételeket fogyasszon, és hosszú éveken át megőrizze jó egészségét.

Elolvasom a cikket