Szerinte ez elsősorban az ultra-feldolgozott élelmiszerekre vonatkozik. Ezek közé tartoznak az üdítők és a gyorséttermi ételek.
– A probléma az, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek sok sót és cukrot tartalmaznak. Ez a szív, az erek patológiáinak kialakulásához vezethet, demenciát okozhat, és ronthatja a gyomor-bélrendszer állapotát – magyarázta a medikus.
Szintén károsak az instant levesek, mert zacskószámra tartalmaznak ízesítőanyagokat, amelyek a legkárosabb összetevőnek számítanak.
A nátrium minimalizálása és a sok rost fogyasztása segíthet a szervezet működésének fenntartásában – mondta a táplálkozási szakértő a CNBC-nek.
A legkevésbé egészségesnek a pörkölt diófélék számítanak, mert veszélyes anyagokat tartalmaznak. Erről Mariyat Mukhina táplálkozási szakértő, az orvostudományok doktora számolt be. Elmondta, hogy a dió nem ajánlott azoknak, akik allergiásak erre a termékre, valamint akut állapotban lévő hasnyálmirigy- és gyomorhurutban szenvednek.