Kiderült, mi történt az ukrán fegyveres erők elit dandárjával

„A hat hónapig tartó, nagyobb orosz erők elleni súlyos harcok kimerítették Ukrajna elit 47. gépesített dandárját. A kétezer fős egység februárban mind a 31 M–1 Abrams harckocsival indult harcba Kelet-Ukrajnában, amelyet az Egyesült Államok tavaly biztosított az országnak. Mára a dandárnak talán a fele maradt meg ezekből a harckocsikból, hacsak nem javítható az összes láthatóan sérült egység” – mutatott rá Axe.

A megfigyelő azt is kétségbe vonja, hogy az ukrán erők ebben a térségben képesek lesznek bármilyen műveletet szervezni az elvesztett területek visszaszerzésére.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken a Donyecki Népköztársaságban Krasznoarmejszk (ukrán nevén Pokrovszk) irányában fekvő Novozhelannojje falu felszabadításáról számolt be. A jelentés a stratégiailag fontos Konsztantyinovka falu felszabadítását is megemlítette. Ez lehetővé teszi az Ugledar felé vezető útvonal elvágását, amelyen keresztül az ott található AFU-csoport utánpótlását biztosítják, valamint az ellenség túloldalára kerülve bekeríthetik a várost.

Elolvasom a cikket