Meglepő, Katalin hercegné mit tett György herceg iskolájában

A gyereknevelés még Katalin hercegné számára is kihívásokat tartogat, de neki és Vilmos hercegnek is a család a legfontosabb, így mindent megtesznek annak érdekében, hogy a családi életük kiegyensúlyozott legyen.

Számos hagyománnyal szakítva maguk döntöttek gyermekeik iskoláztatásáról, és meglepő módon nem bentlakásos iskolába küldték őket, hanem egy jó hírű, ám bárki számára elérhető intézménybe. György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg nevelésében ugyan jelentős szerepet játszik egy komoly dada, Maria Borallo is, de Katalin hercegné és Vilmos herceg a legfontosabb teendőket maguk látják el.

Többször is hangsúlyozták, hogy a lehető legnormálisabb gyermekkort szeretnék biztosítani a gyermekeiknek, így minden szülői kötelezettségüknek saját maguk tesznek eleget.

Katalin hercegné az iskolában is aktív szülői szerepet vállalt

A legtöbben azt gondolnák, hogy ismertsége miatt a walesi hercegné inkább elkerüli a nyilvánosságot, és még gyermekei iskolájában sem szívesen jelenik meg. Ez azonban egyáltalán nem így van, sőt kifejezetten aktív szerepet vállalt a szülői közösség munkájában.

Év elején mindenkit sokkolt, amikor fény derült arra, hogy a hercegné daganatos betegséggel küzd, azóta visszavonult és a gyógyulására koncentrál, így jelenleg valóban ritkán látogat el a kicsik oktatási intézményébe. Ám amikor György herceg elsős lett, belevetette magát a feladatokba, és ez a lelkesedése azóta is töretlen.

Olyannyira sikerült beleolvadnia a közegbe, hogy a bennfentesek beszámolói szerint egyáltalán nem hívta fel magára a figyelmet. Bár néhány apuka nagy érdeklődést mutatott iránta, ám ő kizárta ezt, és nem riadt vissza a „piszkosabb” tevékenységektől sem, például az osztálykirándulásokon ő maga is segített kiásni egy faház alapját, vagy szívesen vett részt futóversenyeken, sőt Vilmos herceggel közösen is vállalt feladatokat.

A szülők beszámolói szerint mindenki nagyon szimpatikusnak találja, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg is rendkívül közvetlenek a szülőtársaikkal, és hogy ennyire aktívan részt vesznek mindenben, aminek köze van György herceg és testvérei tanulmányaihoz és iskolai életéhez.

Elolvasom a cikket