Az édesburgonya bármilyen étrendbe beilleszthető. Hozzájárul az általános egészséghez, írta S. Elsing táplálkozási szakértő az Eat This, Not That (Edd ezt, ne azt) című könyvben, számolt be róla a gismeteo.ru.
A szakértő először is megjegyezte, hogy a zöldség sok rostot és káliumot tartalmaz. Elsősorban eltávolítja a „rossz” koleszterint, normalizálja a gyomor-bélrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet. Másodszorra normális vérnyomáshoz vezet, valamint megelőzi a szívbetegségeket.
Emellett pedig, mint a szakértő elmondta, az édesburgonya növeli a szervezet védekezőképességét, mivel gazdag A-vitaminban.
Ezen kívül mindössze egy csésze édesburgonya béta-karotin tartalma, amely a szembetegségek megelőzéséhez szükséges, több mint kétszerese a napi normának.