Öt gyakori mítosz a kávéról

A sötét pörkölésű kávék több koffeint tartalmaznak. Valójában minél tovább pörkölik a babot, annál több koffeint veszít.

Az eszpresszó több koffeint tartalmaz, mint a hagyományos kávé. Baburov szerint az ital élénkebb íze az elkészítési módnak köszönhető.

A következő elmélet szerint a kávé elősegíti a gyors kijózanodást. A valóságban a koffeinnek nincs ilyen tulajdonsága, bár élénkítő hatású.

A koffeinmentes kávé nem tartalmaz koffeint. Mint a szakértő elmondta, 1-3% koffeint tartalmaz.

Ajánlatos a kávét közvetlenül ébredés után meginni. Baburov megjegyezte, hogy ilyenkor a kortizol szintje a szervezetben már emelkedett. A kávéfogyasztás pedig csökkenti ennek hatását, és növeli a stressz-szintet. Ezért kívánatos az italt fél órával az ébredés után fogyasztani – állapította meg a szakértő.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.