Öt gyakori mítosz a kávéról

A sötét pörkölésű kávék több koffeint tartalmaznak. Valójában minél tovább pörkölik a babot, annál több koffeint veszít.

Az eszpresszó több koffeint tartalmaz, mint a hagyományos kávé. Baburov szerint az ital élénkebb íze az elkészítési módnak köszönhető.

A következő elmélet szerint a kávé elősegíti a gyors kijózanodást. A valóságban a koffeinnek nincs ilyen tulajdonsága, bár élénkítő hatású.

A koffeinmentes kávé nem tartalmaz koffeint. Mint a szakértő elmondta, 1-3% koffeint tartalmaz.

Ajánlatos a kávét közvetlenül ébredés után meginni. Baburov megjegyezte, hogy ilyenkor a kortizol szintje a szervezetben már emelkedett. A kávéfogyasztás pedig csökkenti ennek hatását, és növeli a stressz-szintet. Ezért kívánatos az italt fél órával az ébredés után fogyasztani – állapította meg a szakértő.

Elolvasom a cikket