A választást a sörök sokfélesége is nehezíti, nem minden falatkához egyformán jók a sötét és világos sörök. Az igazán jó falatok némelyike drága és nem mindig kapható. Mások pedig, mint például a hagymakarikák, nem mindenkinek ízlenek.
Versenyünk győztese a rozskenyér, mert rengeteg előnye van:
– A rozskenyér frissen, szárítva vagy pirítva fogyasztható.
– A citológusok megerősítik, hogy a rozskenyér krutonok és pirítósok mind a sötét, mind a világos sörökkel kompatibilisek.
– A rozskenyérhez, sót, sajtot vagy fokhagymát adhatunk, azaz „ráhangolhatjuk”, hogy megfeleljen az adott sörtípusnak.
– Kalóriatartalma feleakkora, mint a chipsé.
Vegye azonban figyelembe, hogy a fűszerezés, valamint az olajban sütés növeli a kalóriatartalmat, és a kenyeret kevésbé egészséges táplálékká teszi, kiegyenlítve azt az azonos ropogtatnivalókkal. Véleményünk szerint még a jó söréttermek is túlzásba viszik a szószok és a só használatát, amikor rozskenyeret tálalnak.
A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás: vágjunk le egy szelet rozskenyeret, tegyük be a kenyérpirítóba, és sózzuk meg.