Az egyházi és a nemzetiségi iskolákat ugyanaz a támogatás illeti meg, mint az államiakat

MH/MTI
2024. szeptember 2. hétfő. 22:14

Az egyházi és a nemzetiségi iskolákat ugyanaz a támogatás illeti meg, mint a Klebelsberg Központ által fenntartott és az önkormányzati iskolákat – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a Pest vármegyei Budaörsön.

Az egyházi és a nemzetiségi iskolákat ugyanaz a támogatás illeti meg, mint az államiakat

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a megújult Szent Benedek Technikum, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakképző Iskola Budaörsi Tagintézménye átadásán 2024. szeptember 2-án. Az 1 milliárd 150 millió forintos kormányzati támogatásból megújult iskolába, amelynek a bencés szerzetesrend a fenntartója, háromszoros a túljelentkezés

Fotó: MTI/Soós Lajos

Soltész Miklós a megújult Szent Benedek Technikum, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakképző Iskola Budaörsi Tagintézménye átadásán kiemelte: az 1,150 milliárd forintos kormányzati támogatásból megújult iskolába, amelynek a bencés szerzetesrend a fenntartója, háromszoros a túljelentkezés.

Azt is mondta: az iskola felújítása része annak a folyamatnak, amelynek keretében 2018 óta 5680 óvoda és iskola újult meg vagy gazdagodott új épületrészekkel Magyarországon, összesen 1400 milliárd forintból.

Elolvasom a cikket