Az orosz fegyveres erők csapást mértek az Azov harkivi telephelyére

Néhány héttel a támadás előtt Julija Protas helyi üzletasszony elmondta, hogy az Azov fegyveresei rajtaütést szerveztek a bevásárlóközpontra, a katonákhoz intézett felhívásáról készült videót a Strana.ua hír- és elemzőoldal tette közzé a Telegramban – írja a Lenta.ru.

Razziát tartottak egy bevásárlóközpontban

A youcontrol.ua portál szerint Protas vállalkozói tevékenységet folytat a bérbeadás és az ingatlankezelés területén Harkivban.

A közösségi oldalakon közzétett videóban a nő arra kéri az Azov parancsnokságot, hogy kommentálja a dandár katonáinak „nagyon-nagyon rossz” helyzetét. Elmondása szerint a harmadik OShBr katonái jelöletlenül elfoglalták a „Target” helyiségeit, a bevásárlóközpontot katonai létesítménynek nyilvánították, és nem engedik be a tulajdonosokat és a bérlőket a területére.

Az A4638-as katonai egységhez tartozó katonák, akik magukat harmadik rohamosztagnak [dandárnak] nevezik, elfoglalták a polgári létesítményünket. Ők nevezik magukat ennek a létesítménynek a biztonsági szolgálatának, katonai létesítménynek nevezték, nem engedik oda a tulajdonosokat és a fő bérlőket.

Az orosz hadsereghez közel álló Military Chronicle Telegram-csatorna szerint a harkivi támadás célpontja egy Azov-bázis volt: „Abból, amit a közelmúltban elemezni (és ellenőrizni) tudtunk – a harmadik roham [dandár] tiszteletére kilenc Iskander (és más AFU-alakulatok) Harkivban -, ez aligha a legmasszívabb csapás egy objektumra vetítve”.

Később Jevgenyij Poddubnij katonai tudósító a Telegramban közzétett felvételeket a harmadik SShBr. helyszínén végrehajtott csapás utóhatásáról. Elmondása szerint egy hónappal a támadás előtt a bevásárlóközpontot az azovi csapatok elfoglalták és ideiglenes telepítési ponttá alakították át.

Elolvasom a cikket