Az orvos feltárta a rejtett magas vérnyomás nem nyilvánvaló jelét

A rejtett magas vérnyomás olyan állapot, amelyben a személy vérnyomása „normális” az orvosi rendeléseken, azonban emelkedett a hétköznapi életben. Ekaterina Demyanovskaya neurológus a betegség nem nyilvánvaló jeléről beszélt, írta a vm.ru.

Az orvos megjegyezte, hogy egy ilyen állapot meglehetősen veszélyes, mert az orvos hamis diagnózist állíthat fel, és nem megfelelő gyógyszereket írhat fel a vérnyomás csökkentésére, ami egészségügyi problémákat okoz. Az állapot felismerése érdekében az orvos azt javasolta, hogy egy héten keresztül reggel és este rendszeresen mérjék a vérnyomást. A 135/85 feletti értékek potenciálisan lappangó magas vérnyomásra utalhatnak.

Általában ez a betegség semmilyen módon nem jelentkezik, de fejfájás, energiahiány és légszomj jellemzi. A magas vérnyomás felgyorsítja az erek elhasználódását, ami visszafordíthatatlan változásokhoz és rendellenességekhez vezet a szívben, a vesékben és más szervekben.

A rejtett magas vérnyomás kezelés nélkül növeli a súlyos szív- és érrendszeri szövődmények, köztük a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát – számol be Demjanovszkaja figyelmeztetéséről az „Izvesztyija”.

Elolvasom a cikket