Ezek a sör tárolásakor elkövetett végzetes hibák

A következők a fő hibák, amelyek ennek az italnak a romlásához vezetnek – írja a Sports.kz.

A nyitott sör tárolása

A sör nem whisky, azonnal elkezd veszíteni az erejéből és megromlani, miután kibontotta az üveget vagy a konzervdobozt. A csapolt kézműves sört ugyanezen okból érdemes gyorsan meginni: a kézműves sörözőkben a csapolás folyamata nem légmentesen és légmentes térben zajlik.

A sör szobahőmérsékleten tartása

Nyáron ilyesmi eszünkbe sem jutna, ez igazi szentségtörés! Télen azonban sokan hajlandóak egy csomag sört az erkélyen vagy az ablakpárkányon hagyni – ott hűvös van, és a hűtőszekrény is szabad.

Az „élő” sör a fényben aktívan savanyodni kezd. A steril gyári sör nincs ilyen veszélyben, de a fény mégis visszafordíthatatlan folyamatokat indít el benne – például a komló alfa-savainak bomlását. Meghalni nem fog, de a megereszkedő íz- és illatanyagot biztosan érezni lehet. A színes üveg, amelyből hagyományosan gyakran öntik a sörösüvegeket, részben segít a napsugárzás kivédésében.

Tárolása a garázsban vagy az autóban

Egy láda sört bedobni a csomagtartóba, és egy hétig a városban kocsikázni a lehető legrosszabb kaland. Ha egyszer kiszabadul, a sör úgy fog kinézni, mint egy túsz, akit éppen abban a csomagtartóban tartottak fogva. A rázkódás és a hőmérsékleti szélsőségek aláássák. Ha pedig nem a csomagtartóba, hanem az ülésre dobja, a nap piszkos és áruló sugarai ott érik el. A garázs is hátborzongató hely a habos ital tárolására, csak az erkély rosszabb, mint a garázs.

Elolvasom a cikket