Ezért igyon citromos vizet

1. A citromos víz hidratál: Hidratálja a szervezetet. Tekintettel arra, hogy 65 százalékban vízből állunk, a hidratáltság fenntartása kulcsfontosságú a jó egészséghez.

„Ha nem iszik elég folyadékot, minden más, amit az egészséged megőrzése érdekében teszel, mint például a diéta, a testmozgás, a stressz és az alvás kontrollja, haszontalan lehet” – mondta Dana Cohen táplálkozás szakértő és séf.

2. A citromos víz segíti az emésztést: A citromlé savassága miatt másfélszer jobban fokozza a gyomorürítést, mint a víz. „A citromos víz elősegítheti az emésztőnedvek termelődését, amelyek kisebb darabokra bontják az ételt, így az jobban megemészthető” – jegyezte meg Cohen.

3. A citromos víznek kognitív előnyei lehetnek: A citromhéjban található flavonoidok hatással lehetnek az agy egészségére. Egy 2019-es tanulmány például megállapította, hogy a citrusfélék héjában található nobiletin nevű vegyület javíthatja az Alzheimer-kórban szenvedők kognitív károsodását.

4. A citromos víz fokozhatja az immunitást: Ha van, amiről a citrom leginkább ismert, az a C-vitamin. Ez az antioxidáns szerepet játszhat az immunrendszer egészségében. „A C-vitamin támogatja az immunsejtek termelődését és működését, és antioxidánsként is működik” – magyarázta Jenna Macciochi immunológus.

„Bár a citromvíz tartalmaz C-vitamint, a mennyisége viszonylag kicsi más forrásokhoz, például a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásához képest. Ezért, bár hozzájárulhat az általános C-vitamin-bevitelhez, az egészséges immunrendszert támogató kiegyensúlyozott étrend kis részének kell tekinteni” – hangsúlyozta Jenna Macciochi.

Elolvasom a cikket