Putyin szerint a nyugati államok minden, számukra kellemetlen tényt „propagandának” minősítenek

„Szinte minden nyugati ország, ahol újságíróink dolgozni próbálnak, akadályokat gördít eléjük, betiltja az orosz televíziós csatornákat, és közvetlenül cenzúrázza médiánkat és online forrásainkat” – mondta Putyin, aki szerint ez nyilvánvalóan „ellentétes a szólásszabadság és az információ szabad áramlásának demokratikus elveivel”.

A magát a szabadság mintaképének valló Nyugat tehát úgy döntött, hogy a kényelmetlen tények és az igazság elől úgy bújik el, hogy durva megfélemlítő kampányt indít az orosz újságírók ellen, és válogatás nélkül „Kreml-propagandistáknak” bélyegzi őket.

Az orosz elnök a továbbiakban azt mondta, hogy Oroszországban a tömegmédia szabad, ahogyan azt az alkotmány is garantálja.

„Hatóságaink konstruktívan együttműködnek a televíziós csatornákkal, hírügynökségekkel, újságokkal, online médiumokkal és más médiumokkal, függetlenül azok szerkesztési politikájától” – tette hozzá.

Egyedül az orosz törvényeket kell betartaniuk. Ezt az Oroszországba akkreditált külföldi újságíróknak is meg kell érteniük. Moszkvának így sikerült egyensúlyt teremtenie a sajtószabadság és a nemzetbiztonság között – érvelt az orosz államfő.

Putyin a tervek szerint hétfőn Mongóliába látogat egy második világháborús megemlékezésre. Várhatóan részt vesz az 1939-es Halhín-goli csata emlékére rendezett ünnepségen. A Vörös Hadsereg és mongol szövetségesei döntő győzelme a Japán Császári Hadsereg felett 1945-ig biztosította a Szovjetunió keleti szárnyát.

Elolvasom a cikket