Telefonja miatt vették el az olimpiai bronzérmét

MH/ MTI
2024. szeptember 2. hétfő. 10:05
Frissítve: 2024. szeptember 2. 10:08

Perini vasárnap harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök PR1 kategóriájában –, amelyben a versenyzők csak karjaikat és vállaikat használhatják az evezés során –, öröme azonban nem tartott sokáig, a nemzetközi szövetség ugyanis nem sokkal később közölte, hogy kizárja a versenyből, mivel kommunikációra alkalmas eszközt használt a verseny alatt.

A 28 éves olasz paraevezős szerint figyelmetlenségből maradhatott a hajóban a mobiltelefonja, állítása szerint nem használta. Perini egy kis zsákban tartotta a telefont, melyben egy üveg víz is volt, és szerinte nem sértett szabályt.

„Odaadtam a telefont a zsűrinek, hogy megmutassam, utoljára egy nappal korábban telefonáltam a pszichológusommal” – mondta Perini, majd hozzátette nincs olyan szabály, hogy a hajóban nem lehet mobiltelefon, a szabályok szerint a hajóból nem lehet elektromos vagy elektronikus eszközön kommunikálni a stábbal.

Az Olasz Evezős Szövetség fellebbezett, ezt azonban elutasították, így a szervezet a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságához fordul.

Elolvasom a cikket