A kardiológus megnevezte a legjobb reggelit a szív egészségéért

A minőségi reggeli lehetővé teszi a szükséges makro- és mikroelemek bevitelét, ez is összefügg a különböző betegségek kockázatának csökkentésével.

A szívbarát reggeli kiválasztásakor több dolgot is figyelembe kell venni.

Alacsony vagy hozzáadott cukor nélkül. A nagy mennyiségű finomított cukor súlygyarapodáshoz, magasabb vércukorszinthez és a szívbetegségek nagyobb kockázatához vezethet – jegyzi meg dr. Sergiu Darabant, a Miami Cardiac & Vascular Institute kardiológusa.

A feldolgozott húsok kerülése. A szalonna, kolbász telített zsírt és nátriumot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a magas koleszterinszinthez és a magas vérnyomáshoz. Helyette válasszon sovány fehérjeforrásokat. Ezek közé tartoznak a tenger gyümölcsei, a sovány sertés- vagy marhahúsdarabok, az alacsony zsírtartalmú vagy sovány tejtermékek, a bab, a diófélék és a magvak.

Magas rosttartalom. Sok rost található a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, hüvelyesekben, diófélékben és magvakban. Ezek az élelmiszerek összefüggésbe hozhatók a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésével, valamint a gyulladások mérséklésével. Lehetővé teszik a jobb súlyszabályozást, ami hozzájárul a szív egészségének javulásához.

Az omega-3-ak jelenléte. Ezek olyan esszenciális zsírok, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és javíthatják a szív egészségét.

Alacsony nátriumtartalom. A magas nátriumbevitel összefügg a magasabb vérnyomással, a szívbetegségek nagyobb kockázatával.

A legjobb sós reggeli az egészséges szív érdekében a teljes kiőrlésű avokádós pirítós spenóttal és buggyantott tojással. Szüksége lesz 1 szelet teljes kiőrlésű vagy teljes kiőrlésű kenyérre, amit meg kell pirítani, ½ pépesített avokádóra, friss spenótlevelekre, 1 buggyantott tojásra (vagy vegán alternatívaként tofu rántottára), egy csipetnyi len- vagy chia magra és némi szűz olívaolajra.

Ami a legjobb édes reggeli, az a zabpehely bogyós gyümölcsökkel, dióval és egy csipet mézzel. Vegyünk zabot (vagy durva zabot a kevésbé feldolgozott változathoz), növényi tejet (mandula-, szója- vagy zabtejet) vagy sovány tehéntejet, friss bogyós gyümölcsöket (áfonyát, epret), egy marék mandulát vagy diót, egy kis mézet vagy juharszirupot, és egy csipet fahéjat. A zabpelyhet a csomagoláson található utasítás szerint főzze meg a tejjel, majd a tetejére szórjon bogyós gyümölcsöket és a diót, szórja meg édesítővel, fahéjjal.

Elolvasom a cikket