Az egyetlen bogyó, amelyet a hivatalos orvostudomány elismer rákellenesnek

Az orvosok arról számoltak be, hogy a tőzegáfonya az egyetlen bogyós gyümölcs, amelyet a hivatalos orvostudomány is elismer. Különösen jelentős antimikrobiális aktivitással rendelkezik. Andrej Prodeus immunológus szerint az áfonya és a belőle készült lé hasznos az urogenitális rendszer fertőzései, a hólyaghurut és a húgycsőgyulladás elleni küzdelemben.

Elena Malysheva hozzátette, hogy az áfonya nagyszerű C-vitamin-forrás: 100 gramm bogyó a napi norma felét tartalmazza. Az ilyen magas C-vitamin-tartalom miatt az áfonya az erek egészségét szolgáló szuperbogyónak tekinthető. Rendkívül kedvezően befolyásolja a szív, az agy, a vesék, a látószervek működését.

Herman Gandelman kardiológus hozzátette, hogy az áfonya más olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek erősítik a szív- és érrendszert – a C-vitamin mellett ezek az antocianinok és a polifenolok. Az antioxidáns anyagok, az antociánok magas koncentrációja az áfonyát rákellenes bogyóvá teszi – hangsúlyozták az orvosok.

„Az áfonya az antociánok bajnoka, az antociánok pedig védenek a rák ellen. A vizsgálat kimutatta, hogy az áfonya 31 százalékkal csökkenti az idő előtti halálozás kockázatát” – tájékoztatott Elena Malysheva.

Elolvasom a cikket