Az egyik legveszélyesebb alkoholfajta

Az orvos a vodkát az egyik legveszélyesebb alkoholfajtának nevezte, mivel etil-alkohol-tartalma rendkívül magas. Emiatt a vodka romboló hatással van a szervezetre és alkoholfüggőséget okoz. „Az etil-alkohol-használata miatt a szervezet nagy része támadásnak van kitéve, beleértve az idegrendszert, a szívet, a májat, az immunitást, a veséket. A szívroham és a stroke kockázata drámaian megnő” – magyarázta Szikorszkij.

Az endokrinológus hangsúlyozta, hogy nincs biztonságos vodkaadag. Szerinte a nassolás vagy az ital gyümölcslevekkel való hígítása nem teszi egészségesebbé, mivel az etil-alkohol ártalma továbbra is megmarad.

„Sőt, ha ételekkel kombinálják, a vodka ártalma még fokozódhat is, mivel az emberek gyakran fogyasztanak magas zsírtartalmú ételeket nassolásként, ami elhízással, gyomorfekéllyel, májzsugorral és hasnyálmirigy-betegségekkel jár” – mondta Szikorszkij.

Végezetül Szikorszkij óva intett az olcsó, rossz minőségű vodka vásárlásától, mivel ebben az esetben megnő a pótléktermékek fogyasztásának kockázata. Az ilyen termék akár halálos is lehet, jegyezte meg az orvos.

Elolvasom a cikket