Egy orvos olyan ételeket nevezett meg, amelyek agyvérzést okozhatnak

„Nagy veszélyt jelentenek a rejtett sót és cukrot tartalmazó termékek. A só növeli a vérnyomást, a cukor és a telített zsírok pedig hozzájárulnak a krónikus gyulladás és az erek ateroszklerotikus károsodásának kialakulásához. Ezért jobb, ha korlátozzuk az édes szénsavas italok, sütemények, péksütemények, kész desszertek, majonéz, ketchup, különböző salátaöntetek, valamint a fehér kenyér és a csomagolt gyümölcslevek mennyiségét az étrendben. Ezeknek a termékeknek a gyakori fogyasztása jelentősen növeli a stroke kockázatát” – magyarázta Popov.

A szakember szerint le kell mondani a félkész termékekről és a gyorsételekről is, amelyek nagy mennyiségű hozzáadott sót, cukrot, transzzsírokat, emulgeálószereket, sűrítőanyagokat, mesterséges aromákat és egyéb adalékanyagokat tartalmaznak. Ezek közé tartoznak a chipsek, a krumplik, a kész reggelizőpelyhek, a chipsek, a hamburgerek, a nuggets, a fagyasztott pizzák és a konzervek.

Popov a „mediterrán” diéta követését ajánlotta, amely az egyik legjobb diéta a szív- és érrendszeri egészség megőrzésére. Ez sok zöldséget, gyümölcsöt, halat, tenger gyümölcseit, hüvelyeseket és tejtermékeket, valamint olívaolajat és dióféléket tartalmaz, minimális vörös hús fogyasztása mellett.
Ez az étrend gazdag omega-3 zsírsavakban, oldható rostokban, vízben oldódó poliszacharidokban, amelyek segítik az emésztést, csökkentik a glükózszint emelkedését és normalizálják a szérum koleszterinszintet. Ezenkívül ez az étrend növeli a hasznos bélmikrobióta változatosságát és aktivitását, ami támogatja a gyomor-bélrendszer egészséges működését, és pozitívan befolyásolja a szervezet egészének egészségét.

Elolvasom a cikket