„Hozzuk be Harryt a hidegből”

A herceg már több brit haverjának is Whatsappolt, hogy segítsenek neki a zökkenőmentes visszatérésben. Néhányan közülük nevet is adtak a hadműveletnek: Operation Bringing Harry In From The Cold (Hozzuk be Harryt a hidegből) – olvasható a Life.hu oldalán.

Egyértelműen rájött, hogy valamit másképp kell csinálnia, mert amit eddig csinált, az nyilvánvalóan nem működött. Röviden, újragondol mindent – mondta egy forrás.

Harry az egyik régi, lojalitásáról és diszkréciójáról ismert barátját kereste meg először, hogy segítséget kérjen, ő dolgozta ki a tervet arra vonatkozóan, hogyan lépjen be Harry ismét brit körökbe — és esetleg nagyon visszafogottan, de újra királyi feladatokat láthatna el. A forrás hozzátette, hogy a haver úgy véli, ha Harry jelentéktelen feladatokat látna el, és kerülné a nyilvánosságot, akkor újra megnyerhetné a brit közvéleményt.

Kiderült az is, hogy a hercegi pártól szépen csendben lelépett Christine Weil Schirmer is, aki korábban az Apple-nek és a Pinterestnek is dolgozott, Harryéknél pedig az Archewell kommunikációs vezetője volt. Ezzel ő lett a tizedik munkatárs, aki az elmúlt három évben elhagyta a párt.

„Ami talán a legbeszédesebb, hogy egész idő alatt, amíg náluk dolgoztam, egyetlen alkalmazottjuktól sem hallottam, hogy újra elvállalná a munkát, ha lehetőséget kapna rá. És ezek nem olyan munkavállalók, akik az utcáról estek be, hanem kiemelkedő, sikeres vállalatoknál dolgoztak előtte” – mondta az egyik korábbi munkatárs.

Tom Quinn királyi szakértő szerint Harry zaklatott, és ez összefüggésben lehet a májusban, Angliában tett látogatásával. Akkor azt remélte, hogy meglátogathatja az apját, Károly királyt, de az uralkodó állítólag túl elfoglalt volt.

„Harry kétségbeesetten próbált bátor lenni, de a valódi érzései nyilvánvalóak. Ez nem is meglepő, mert remélte, hogy láthatja az apját, és több időt tölthet vele 30 percnél, mint amikor legutóbb az Egyesült Királyságban járt” – mondta Quinn.

Elolvasom a cikket