Megjósolta saját halálát

Soha nem hallott hangfelvételt mutattak be

John Lennon 1972-ben telefonon beszélt Jim Keltner dobossal egy turnéról. A zenészt arról kérdezi a barátja, hogy van-e bármiféle paranoiája az emberekkel kapcsolatban. John Lennon pedig meglepő választ adott, és szívszorító módon megjósolta a saját halálát is.

Milyen emberek?… Úgy érted, hogy emberek, akik megpróbálnak megölni minket, vagy valami ilyesmi? Nem akarom, hogy lelőjenek

– mondta John Lennon az archív felvételen.

A dokumentumfilmből kiderült, hogy később a világhírű énekes egy újságírónak bevallotta, hogy valóban érez némi paranoiát, és elkezdte felvenni a saját telefonbeszélgetéseit:

Észrevettük, hogy emberek lógnak a lakás előtt. És van egy sofőröm, aki egy volt zsaru, de állandóan követ minket ez az autó. Szóval mindannyian nagyon idegesek vagyunk

– mondta akkor John Lennon.

Így halt meg a Beatles énekese

Mark Chapman 1980. december 8-án este megölte John Lennont a New York City-béli Dakota-ház előtt. Az akkor 25 éves férfi 38-as kaliberű revolveréből 5 lövést adott le. A legmegdöbbentőbb, hogy a férfi végig a gyilkosságra készült, de a merénylet előtt pár órával még autogrammot kért az énekestől.

Késő este, amikor Lennon elsétált Chapman mellett azt kérdezte: „Mr. Lennon?”. Miután a világsztár megfordult, a férfi ötször lőtt. Az egyik lövedék az aortáját találta el. A kiérkező mentősök mindent elkövettek, hogy megmentsék az életét, de a 80 százalékos vérveszteségbe belehalt a The Beatles legendás tagja.

Elolvasom a cikket