Oroszország az Egyesült Államok jövőjéről beszélt

„Nem fog működni Washington azon ötlete, hogy szembeállítsák Európát Oroszországgal, felhasználva erre a célra az ukrán válságot. Az Egyesült Államok nem ülhet nyugodtan a tengerentúlon, ha a jelenlegi helyzet globális konfliktussá fajul” – hangsúlyozta a diplomata.

Antonov megjegyezte, hogy a harci övezetben a helyzet nem változik az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) javára, még akkor sem, ha a legújabb nyugati felszereléseket, különösen vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétákat továbbra is szállítják.

A nagykövet megjegyezte, hogy az ellenség a közeljövőben az Orosz Föderáció területe elleni támadások léptékének kiterjesztését tervezi, és állítólag a sajtó megvitatja azon orosz célpontok és objektumok listáját, amelyekre amerikai gyártmányú nagy hatótávolságú rakétákat fognak irányítani.

„Ugyanakkor senkit sem hoznak zavarba a Kurszki és Belgorodi régióból érkező adatok arról, hogy az orosz állampolgárok egyre több veszteséget szenvednek el közvetlen tűzvészben – házak, kórházak, hidak” – emlékeztetett a diplomáciai képviselet vezetője.

Elolvasom a cikket