Pandanapok a debreceni állatkertben

MH/MTI
2024. szeptember 3. kedd. 19:17

A kétnapos programot a Zoo Debrecen a helyi egyetem Konfuciusz Intézetével közösen rendezi meg, célja, hogy a látogatók mélyebben megismerhessék Ázsia, Kína természeti csodáit, kultúrtörténetét, hagyományait – közölte Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendezvény során interaktív bemutatókon vehetnek részt a látogatók. Így például Mei, az idén már első születésnapját ünneplő vöröspandakölyök első napjairól mesélnek a gondozók, valamint a vöröspandák etetését is megfigyelhetik a látogatók, miközben érdekességeket hallhatnak ezekről a különleges állatokról.

A kreativitást kedvelő látogatók részt vehetnek a pandakuckó kézműves foglalkozásain, és interaktív élményfestés keretében közösen alkothatnak egy kiállítható művet. Emellett lesz pandamozi, ahol Ázsia élővilágát bemutató természetfilmekkel várják az érdeklődőket.

Szombaton 15-21 óra között a Debreceni Egyetem kínai hallgatói tartanak zenés-táncos bemutatót.

Az Ázsia élővilága iránti elkötelezettségét a Zoo Debrecen tovább erősíti azzal, hogy újabb ázsiai fajokkal tervezi bővíteni állatállományát. Ázsiai gyűjteményében jelenleg olyan fajok találhatók, mint a fehérkezű gibbon, az ázsiai oroszlán, a kétpúpú teve, az észak-kínai leopárd, a Nagy Sándor-papagáj vagy a kékpáva – sorolta az igazgató.

A rendezvényen látható lesz a Catl kínai akkumulátorgyár óráspandacsaládot szimbolizáló virágkocsija is, mivel az idei virágkarneválon bemutatott kompozíciót a vállalat az állatkertnek adományozta. Az őszközép ünnepén és pandanapokon állatkerti belépővel minden programelem díjmentesen látogatható.

Elolvasom a cikket