Szerinte magában a csirkében nincs semmi káros. Jó hús és fehérjeforrás. Káros csak az elkészítési módjából adódik, amelyet az ember választ.
– A sült csirke a baromfi főzésének legkalóriadúsabb és legzsírosabb változata. Ha pedig a bőrével együtt sütjük, a kalóriatartalom még tovább nő” – figyelmeztetett Csernyiszova.
A csirkének különböző zsíros területei vannak – folytatta a szakértő.
– A bőrt nem számítva a combok zsírosabbak, mint a mell. A szárnyak, mivel ezen a részen csak bőr és bőr alatti zsír van, szintén nagyon zsírosak ezért annak, akinek korlátoznia kell a zsírokat, és kevesebb kalóriát akar enni, jobb, ha nem eszik belőlük – magyarázta az orvos.
Az ilyen embereknek, az orvos azt ajánlotta, hogy részesítsék előnybe a darált csirkehúsból készült szeleteket vagy húsgombócokat.
A szakember a sült csirke nem kevésbé ízletes, de hasznosabb alternatíváját is megnevezte.
– A grillezett csirke a baromfi főzésének kompromisszumos változata, mert ebben az esetben zsír hozzáadása nélkül sütik meg. A hőkezelés során pedig a felesleges bőr alatti zsír leolvad” – tette hozzá Csernyiszova.