A NATO-határ mellett bombáztak az oroszok + VIDEÓ

Szeptember 4-én éjjel az orosz csapatok légitámadást hajtottak végre rakétákkal és drónokkal, valamint Iszkander–K manőverező robotrepülőgépekkel Lviv városa ellen. A lengyel határtól nem messze fekvő város elleni csapásokban hét ember meghalt, és 35-en megsebesültek – közölte Makszim Kozickij, a regionális katonai közigazgatás vezetője, számol be az Origo.hu.

Andrij Szadovij, Lviv polgármestere a Telegramon közölte, hogy a város központja elleni légitámadásban több mint ötve épület rongálódott meg.

A regionális adminisztráció vezetője, Makszim Kozickij közölte, hogy a támadás során legalább hét építészeti emlékmű sérült meg. Az összes megrongálódott ház a történelmi jelentőségű területen, az UNESCO pufferzónájában található – tette hozzá.

Objektum doboz

Volodimir Zelenszkij elnök a támadás után emlékeztette a partnerországokat, hogy Ukrajnának égető szüksége van további légvédelmi eszközökre.

Emellett szükségesnek nevezte még több nagy hatótávolságú fegyver átadását országának.

A NATO-tag Lengyelország riadókészültségbe helyezte légierejének és szövetségeseinek az országban állomásozó vadászrepülőgépeit, hogy légterét biztonságban tartsa a támadások alatt, amelyre nyolc napon belül harmadszor került sor.

Elolvasom a cikket