Agyvérzést kapott a Queen legendás gitárosa, Brian May

„Azért vagyok itt, hogy jó hírekkel szolgáljak – a jó hír az, hogy az elmúlt napok eseményei után tudok gitározni” – mondta Brian May, a Queen gitárosa Instagramon közzétett videójában. „Azért mondom ezt, mert volt némi kétség. Történt ez a kis egészségügyi eset, amit említettem, körülbelül egy hete, amit ők kisebb szélütésnek neveztek” – folytatta a zenész. Vagyis agyvérzése volt a Queen gitárosának, ami miatt átmenetileg nem tudta használni a bal krját. „Hirtelen, a semmiből, nem tudtam irányítani ezt a karomat, szóval egy kicsit ijesztő volt, meg kell mondanom” – tette hozzá, de szerencsére a probléma nem bizonyult tartósnak. Addig nem is jelentkezett az egészségéről kapcsolatos hírekkel, amíg ki nem derült: a karjával nem lesz semmi baj.

„A jó hír az, hogy jól vagyok. Csak azt teszem, amit mondtak, ami azt jelenti, hogy semmit. Szobafogságban vagyok. Nem mehetek ki – nos, nem vezethetek, nem szállhatok fel repülőre, nem emelhetem túl magasra a pulzusszámot… de jól vagyok” – biztosított róla mindenkit.

Objektum doboz

A gitárosnak legutóbb 2020-ban volt komoly problémája az egészségével: szívrohamot kapott. A 72 éves zenésznek a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Ám először nem gyanakodott komoly és esetleg halálos kimenetelű diagnózisra, hiszen pár héttel ezelőtt kertészkedés közben érte sérülés. Azonban a mellkasában egyre jobban erősödő fájdalom nem hagyta nyugodni, így orvosa személyesen szállította kórházba.

Brian Mayt, a Queen együttes gitárosát III. Károly a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelt, a hivatalos indoklás szerint a zene szolgálatában kifejtett munkásságáért és jótékonysági tevékenységéért. A zenész ugyanis – amellett, hogy asztrofizikusként végzett – állatjogi aktivista is.

Elolvasom a cikket