Dávid Krisztina éppen kiszorult a döntőből, Mező Boglárka visszalépett

Dávid Krisztina – aki szombaton hetedikként zárt a P2 légpisztolyban – sokáig döntős helyen állt az alapversenyben, de végül egy riválisa megelőzte, így 533 körrel a kilencedik helyet szerezte meg. Az 50 méteres szám másik magyar indulója, Gurisatti Gyula a 23. lett 516 körrel.

A magyar sportlövők számára befejeződött a párizsi paralimpia, érmet ezúttal egyik sportoló sem szerzett.

A kerekesszékes vívók szerdán tőr egyéniben vetélkednek a Grand Palais-ben, s már a rajtnál megfogyatkozott a csapat, a súlyosabb sérültségi fokot jelző B kategóriában szereplő Madarászné Mező Boglárka ugyanis visszalépett. A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a sportolónak volt egy sérülése a kezén, illetve hüvelykujján, ami a keddi kard küzdelmek alatt némileg kiújult, és a szakmai vezetés az orvossal konzultálva úgy döntött, visszalépteti, hogy kipihenje magát a csütörtöki csapatversenyre.

Ami az A kategóriában érdekelt többi magyart illeti, a három éve ebben a fegyvernemben ezüstérmes Osváth Richárd, valamint a hozzá hasonlóan első kiemelt Hajmási Éva magabiztos győzelemmel kezdett, ezzel mindketten negyeddöntősök, Krajnyák Zsuzsanna viszont kikapott, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. A kedden kardban ötödik Hajmási honfitársa legyőzőjével, a kínai Cou Hszü-fenggel vív majd a nyolc között.

Elolvasom a cikket