Egy sziget ami pestissel fertőzött fegyencek csontvázaival van tele + VIDEÓ

Emberi koponyákkal, 500 éves csontokkal és csontvázakkal van tele a világ legfertőzöttebbnek tartott szigete. A holtak szigete néven emlegetett területről Dara Tah youtuber késztett felvételeket, amelyekben megosztotta a látottakat.

Az angliai Kentben, a Medway folyó torkolatánál található holtak szigete lakatlan, és jelenleg a Natural England tulajdonában áll: különleges tudományos érdeklődésre számottartó helyszínként tartják számon. A mocsaras terület napjainkban madarak fészkelő-e és költőhelye, de nem mindig volt ez így. 2016-ban emberi maradványok sokaságát – körülbelül 200 holttest darabjait – találták a szigeten, majd elkezdtek utánajárni mi történhetett ott.

Kiderült, hogy az 1600-as és az 1800-as évek között elítélt férfiakat vittek oda, gyorsan felépített börtönökben tartották őket, ahol a túlzsúfoltság miatt rettenetes körülmények uralkodtak.

A higiénia teljes hiánya, a tömegnyomor és a hadifoglyok beáramlása pedig magával hozta a súlyos és fertőző betegségek megjelenését, mint a kolera és a tífusz. Az ezekben elhunyt embereket fakoporsóba zárták, és jelöltelen sírba temették el. Arra is fény derült, hogy az 1665–1666-os pestis áldozatai a is a holtak szigetén találták meg végső nyughelyüket. A koporsókat később 2016-ban a part menti erózió és a tengerszint emelkedése hozta felszínre, akkor leltek rá az emberi maradványokra.

Aki egyszer itt járt, soha nem feledi el

Dara Tah videójában a sziget partjai mentén a sziklák és homok közé mosott csontokat is megörökítette. Elmondta, nem először jár ott, de először éjszakázott a kisérteties területen. „Szó szerint mindenhol csontok vannak, egy bordacsont, egy lábcsont, egy karcsont – mutatta meg. – Borzasztó ezt látni, attól függetlenül, hogy a maradványok láttán képes vagy elhatárolódni attól, hogy valaha élő ember volt. De mégis: nagyon szomorú, hogy ennyien itt lelték a halálukat és tulajdonképpen sírhelyük sincs.” A BBC Inside Out műsorvezetője, Natalie Graham szintén járt a szigeten, ő úgy fogalmazott, látottak örökre belé égtek. „A Földön nincs még egy ilyen” – nyilatkozta.

Nem látogatható a sziget

A felvételeket látva vannak turisták, akik saját szemükkel is megnéznék a szigetet Kentben, de erre nincs lehetőség. A terület teljesen el van zárva a látogatók elől, hogy ne háborgassák az ott kialakult madárállományt (és a halottakat se).

Objektum doboz

Elolvasom a cikket