Enyhítheti a puffadást és az emésztési zavarokat

Amit erről a teáról tudni kell

A borsmentatea készülhet friss vagy szárított levelekből, de teafilteres se rossz választás. A teafilterekben a borsmenta keverhető más ízesítőkkel, például édesgyökérrel vagy gyümölcsökkel. Természetesen koffeinmentes, így annyit ihatunk belőle, amennyit csak szeretnénk.

100 ml-ként csak két kalóriát tartalmaz, az illóolaj fő alkotórésze a menthol, amit kikristályosítással állítanak elő.

A borsmenta tea egészségügyi előnyei

Enyhítheti a hasi puffadást és az emésztési zavarokat. Jól ismert az emésztésre gyakorolt hatásáról. Fájdalomcsillapító, helyi érzéstelenítő és nyugtató hatással rendelkezik.

Nem tartalmaz koffeint

A tiszta borsmentatea nem tartalmaz koffeint. A borsmenta kiváló ásványi anyagforrás, kálium, kalcium, vas, mangán és magnézium található benne.

Segít elaludni

Nincs olyan kutatás, amely alátámasztaná azt az állítást, hogy a borsmentatea segíthet elaludni, de mivel koffeinmentes, lefekvés előtt nyugodtan iható, és segíthet ellazulni.

Frissen tartja a leheletét

A borsmentát gyakran használják rágógumikban, fogkrémekben, természetes antibakteriális tulajdonságai révén segíthet megelőzni a rossz leheletet.

Orrdugulás

Bár a borsmentatea fogyasztása nem szabadít meg a megfázástól, a borsmenta mentolos illata és a tea gőze segíthet javítani az légzést, ha eldugult az orra.

Ki ne fogyassza?

Bizonyos kutatások szerint a borsmentatea veszélyes lehet a refluxban szenvedők számára, mivel a tünetek súlyosbodhatnak a fogyasztás során.

Ha gyomorégéssel küzd, gyomorsérve vagy veseköve van, ne ezt a teát válassza, mert bár nem találtak mellékhatásokat, egyeseknél súlyosbíthatják a tüneteket.

Egyesek allergiásak a mentára. Maguk a levelek bőr- vagy szemirritációt, viszketést és csalánkiütést okozhatnak. Ha borsmentateát fogyaszt, a tünetek általában néhány percen belül jelentkeznek viszkető nyelv, torok vagy köhögés formájában. Ritka esetekben ez a reakció súlyos lehet, és sürgősségi orvosi ellátást igényelhet.

Nem baj, ha sok borsmentateát iszom?

Amennyiben nem allergiás rá, az egyetlen mellékhatás, amit tapasztalhat, hogy a megnövekedett vízbevitel miatt gyakrabban kell a mosdót felkeresnie.

Elolvasom a cikket