Ha ezt az egy összetevőt a vízhez adjuk, megvédhet a demenciától

Mire jó a fokhagyma?

A fokhagyma allicint tartalmaz, amely egy erős antibakteriális és gombaellenes anyag. Segít leküzdeni a baktériumok és gombák által okozott fertőzéseket, amely hasznos lehet a bőrfertőzések, megfázás és gombás fertőzések kezelésében. A fokhagymás víz rendszeres fogyasztása segíthet az immunrendszer erősítésében. A fokhagyma antioxidánsokban is gazdag, amelyek megvédik a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól. Ez megakadályozhatja az olyan krónikus betegségek kialakulását, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség.

A fokhagyma segít ellazítani az ereket, amely csökkentheti a vérnyomást, és javítja a vérkeringést is, amely segíthet megelőzni a trombózist, és javíthatja a szövetek oxigénellátását. A fokhagyma parazitaellenes tulajdonságairól is ismert, amely segíthet a féregfertőzés kezelésében. Egyes tanulmányok szerint a fokhagyma megvédheti az idegsejteket a károsodástól, amely csökkentheti a demencia kockázatát. Ez a szempont azonban további megfigyeléseket igényel.

Kinek nem szabad fokhagymát fogyasztania?

Ami az ellenjavallatokat illeti, egyesek allergiásak a fokhagymára. Az allergia tünetei közé tartozik a viszketés, kiütés, duzzanat és légzési nehézség. Emellett a fokhagyma növelheti a vérzésveszélyt. Semmiképpen sem fogyaszthatják azok, akik véralvadásgátlót szednek, vagy akiknek véralvadási zavaraik vannak.

A fokhagyma nagy mennyiségben irritálja a gyomor nyálkahártyáját. A gyomorfekélyben szenvedőknek a lehető legóvatosabban kell bánniuk az étrendbe való beillesztésével. A vércukorszintet is képes csökkenteni. Cukorbetegeknek óvatosan kell fogyasztaniuk. A fentieken túlmenően a fokhagymát terhesség és szoptatás alatt kerülni kell: méhösszehúzódásokat okozhat, illetve átjuthat az anyatejbe. A fokhagyma kölcsönhatásba léphet egyes gyógyszerekkel: gyógyszeres kezelés alatt a fokhagymás víz fogyasztása előtt konzultáljon orvosával.

Mennyire hasznos a fokhagymás víz?

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen víz nem gyógyszer. Javíthatja az egészségét, de nem helyettesíti az orvosi ellátást. A fokhagymás víz fogyasztása előtt konzultáljon orvosával, különösen, ha krónikus betegségben szenved, vagy gyógyszert szed.

A fokhagymás víz ellentmondásos hírnévvel rendelkező ital. Bár egyesek hajlamosak azt hinni, hogy egészségügyi előnyei vannak, fontos, hogy tisztában legyen a lehetséges kockázatokkal is, és óvatosan fogyassza.

Elolvasom a cikket