A joghurt kalciumot tartalmaz. Ez felelős a csontsűrűségért és a megfelelő szívműködésért.
A joghurt foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Ezek szabályozzák az anyagcsere-folyamatokat, javítják az idegrendszert, stabilizálják a vérnyomást.
Köztudott, hogy a joghurtot is be kell iktatni az étrendbe, hogy a szervezetet ellássuk fehérjével, amely az izmok építőanyaga. Az immunrendszer számára elengedhetetlen.
Egyes típusai probiotikumokat tartalmaznak, amelyek az emésztőszervek működéséhez szükségesek.
A joghurt fogyasztása segít megszabadulni a diszpepsziától. A funkcionális diszpepszia az emésztőrendszeri kórképek közé tartozik. A diszpepszia tünetcsoportja a has felső részére lokalizálódó, étkezést követően jelentkező fájdalomban vagy diszkomfort érzésben nyilvánul meg, amelyekhez teltségérzés, puffadás, émelygés és hányinger is társulhat.
Mint ismeretes, a joghurt rendszeres fogyasztásával fogyni lehet. A lényeg, hogy alacsony zsírtartalmú és minimális mennyiségű adalékanyagot tartalmazó terméket fogyasszunk.