Ilyen betegséget okozhat, ha nem tisztítja meg a kávéfőzőjét

Ez a készülék, ha például egy irodában van felszerelve, gyakran folyamatosan működik, és az alkalmazottak nem mindig tisztítják meg. És ott megtelepedhetnek a penészgombák, acinetobacterek, gombák, bacilusok, élesztőgombák – magyarázta a szakértő.

A mikrobák a készülék legnedvesebb részeit kedvelik (azokat, ahol a kávézacc összegyűlik, a tejtartályokat stb.) – ott vannak a legkedvezőbb feltételek a szaporodásukhoz.

Ezek a baktériumok akár 96 °C-os hőmérsékleten is képesek túlélni. Ugyanakkor, ahogy a biológus mondta, ott szaporodhatnak, beleértve az enterococcuszokat, amelyek agyhártyagyulladást okoznak, ami egy nagyon súlyos betegség.

Ezért, összegezte a szakember, nagyon fontos, hogy rendszeresen alaposan mossuk, szárítsuk és fertőtlenítsük a készülék minden elemét.

Elolvasom a cikket