Major Endre: Az érmem, a hangulat, a helyiek lelkesedése felejthetetlen

MH/MTI
2024. szeptember 4. szerda. 23:02

„Nagyon jó mérkőzés volt, végre volt valami izgalom, nagyon élveztem – mondta mosolyogva a vegyes zónában Major Endre. – Két stílus találkozott. Ő erősebb, nagyobbakat pörget, én pedig ilyenkor teljesen védekezésre vagyok kényszerítve. Ha visszaadok neki labdát, akkor ő megöli. Nem tudok olyan erősen ütni, mint ő, ezért beejtésekkel igyekeztem megoldani a labdameneteket. Viszont hatalmas csavarásokat tesz bele, ezért az első két szettben nem is tudtam mit kezdeni a labdáival, utána kezdtem ráérezni, de ez már kevés és késő volt. Érezhető volt, hogy nagyon felkészült ellenem. Jobb volt, gratulálok neki!”

A körülményekkel, a hatalmas szurkolással kapcsolatban az újdonsült paralimpiai bronzérmes azt mondta, ilyenben még nem volt részük soha.

„Olyan atmoszférát teremtett a párizsi közöség, amilyet még nem éltem át soha. Nyilván szokatlan volt, de én ezt is nagyon pozitívra értékelem, hogy kijöttek és szurkoltak nekünk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Minden szempontból az első helyen van a pályafutásomban ez a paralimpia, lett egy érmem, a hangulat, a helyiek lelkesedése pedig felejthetetlen.”

A játékos harmadszor szerepelt paralimpián, a folytatással kapcsolatban azonban még nem döntött, ahogy fogalmazott: „Amíg érzem, hogy van motivációm, addig csinálom.”

Eredmény: asztalitenisz, MS1, egyes, elődöntő: Robert Davies (brit)–Major Endre 3:1 (6, 6, -9, 14)

Elolvasom a cikket