Öt premier, amit ne hagyjon ki szeptemberben + VIDEÓK

A szeptember új filmek érkezését jelenti, és bőven vannak köztük olyanok, amelyekért érdemes elmenni a moziba, de olyan is akad, amiért nem kell kimozdulnunk otthonról.

Beetlejuice Beetlejuice

  • Hazai mozis premier: szeptember 5.

Az egyedi, messziről felismerhető stílusáról ismert rendezőlegenda, Tim Burton (Ollókezű Edward, Charlie és a csokigyár, Wednesday-sorozat) karrierjének első meghatározó sikere volt a nyolcvanas évek végén a Beetlejuice, ez a szörnyen mókás horrorkomédia. Mivel a címszereplő, Michael Keaton alakította bajkeverő szellemet a nevének háromszori kimondásával lehet megidézni, így a folytatás címe ötletesen nem a kettes számot kapta meg, hanem Beetlejuice nevét kétszer. Az újrázásra visszatér Keaton mellett Winona Ryder is, de a szereplők között köszönthetjük a Wednesday sztárját, Jenna Ortegát is!

Objektum doboz

Fekete pont

  • Hazai mozis premier: szeptember 19.

Már a világpremiernek helyet adó, rangos locarnói nemzetközi filmfesztiválon is három díjat söpört be az új magyar sikerfilm, amely az iskolakezdésre a hazai mozikba is megérkezik. Nem véletlen az időzítés: a tehetséges fiatal magyar alkotók által készített film története egy magyar iskolában játszódik, ahol a Berlinből hazaköltöző kisfiú nem könnyen illeszkedik be, a neki segíteni próbáló tanárnő pedig az örkényi groteszket idéző helyzetekbe keveredik.

Objektum doboz

A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness)

  • Hazai mozis premier: szeptember 19.

A kortárs filmművészet egyik legmenőbb rendezője manapság Jórgosz Lánthimosz, aki immár hollywoodi sztárok sokaságával forgathatja le a különleges hangulatú látomásait (A homár, A kedvenc, Szegény párák) az emberek közötti kapcsolatokról. Az új filmje megtriplázza ezt a mutatványt, mert három történetet mutat be, amelyek rejtélyesen függenek össze: a főszereplő színészek például ugyanazok mindháromban, de különböző karaktereket alakítva.

Objektum doboz

Lepattanó

  • Hazai mozis premier: szeptember 26.

Fordult már olyan elő a magyar filmtörténelemben, ha nem is túl gyakran, hogy egy igazi hollywoodi sztár kapjon szerepet hazai alkotásban. Most a Dallas kedvenc Bobby Ewingja, azaz Patrick Duffy lesz látható egy hazai gombfocistákról szóló vígjátékban, amely egyben Scherer Péternek is elhozza a rég megérdemelt mozifilmes főszerepet.

Objektum doboz

Két magányos farkas (Wolfs)

  • Hazai netes premier: szeptember 27. (Apple TV+)

Brad Pitt és George Clooney közös filmben, amely ráadásul a köztük lévő rivalizálásra és poénkodásra épül? Ez a tuti recept, és ezt az Apple óriáscég is így gondolta, amely már egy ideje a film- és sorozatgyártásba is belevágott. A két szupersztár fejenként 35 millió dolláros, elképesztő méretű gázsit kapott ezért a haverfilmért, amelyben olyan, magányosan dolgozó elintézőembereket alakítanak, akiknek egy csúnya ügy miatt kereszteződik az útjuk. A Két magányos farkaa az eredeti tervek szerint a mozikban is látható lett volna, de végül az Apple a netes premier mellett döntött.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket