Pálos Péter elődöntős és már biztos érmes

MH/ MTI
2024. szeptember 4. szerda. 18:36
Frissítve: 2024. szeptember 4. 18:38

A Városi SE Dunakeszi sportolója, aki a múlt héten ünnepelte a 39. születésnapját, a hétfői első fordulóban egy hongkongi ellenféllel szemben diadalmaskodott négy szettben, szerdán pedig a hazai környezetben szereplő Lucas Créange volt az ellenfele. A francia játékost három éve, Tokióban legyőzte az elődöntőben.

A közel teltházas Dél-párizsi 4-es Arénában a közönség már a bemutatásnál óriási hangorkánnal üdvözölte Créange-ot, majd a szurkolók később minden megszerzett pontját őrjöngve ünnepelték. Pálos törekedett arra, hogy ez minél kevesebbszer történjen meg, s ha nehezen is, de negyedik szettlabdáját értékesítve hozta az első játszmát.

A szomszédos asztalon is egy francia játékos küzdött, amely dupla hanghatást jelentett, így a magyar asztaliteniszezőnek gyakorlatilag folyamatosan figyelnie kellett arra is, hogy kizárja a körülményeket – a publikum egy alkalommal még a francia himnuszra, a Marseillaise-re is rázendített.

A második játszmában egy-egy ponttal mindig Créange vezetett, de aztán Pálos 56-ról fordított, s 10–6-nál újabb szettlabdákhoz jutott. Ezek közül a harmadikat kihasználta, megduplázta játszmaelőnyét, és karnyújtásnyira került az elődöntőtől, egyben az újabb éremszerzéstől.

A harmadik felvonásban is a magyar játékos irányított, végül magabiztosan, három játszmában nyert. Az enyhe értelmi fogyatékossággal született Pálos London és Tokióban arany-, Rio de Janeiróban bronzérmet szerzett, s most már biztos, hogy pályafutása negyedik paralimpiájáról is medállal tér majd haza. Hogy milyen színűvel, az a csütörtöki elődöntő (12.00) és remélhetőleg döntő (20.15) után derül ki.

Eredmény:

asztalitenisz, MS11, egyes, negyeddöntő: Pálos PéterLu–cas Créange (francia) 3:0 (10, 8, 6)

Később:

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna) MS1, egyes, elődöntő: Major Endre–Robert Davies (brit) 19.00

Elolvasom a cikket