Újabb befektetés az egészségügybe

MH/ MTI
2024. szeptember 4. szerda. 22:08

Csaknem 1,2 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyújtott a kormány és az Európai Unió a Control-X Medical Zrt. új dunakeszi telephelyének kialakításához – mondta az igazságügyi miniszter szerdán, a telephely átadásán az MTI-nek.

Újabb befektetés az egészségügybe

Kovács Zsigmond ügyvezető, cégalapító, Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára, Tuzson Bence igazságügyi miniszter, fideszes országgyűlési képviselő és Kovács Kristóf ügyvezető igazgató (b-j) a Control-X Medical dunakeszi telephelyének átadásán 2024. szeptember 4-én. A kormány és az Európai Unió csaknem 1,2 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyújtott a bázis kialakítására

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Tuzson Bence, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, közölte: a projekt keretében egy 3800 négyzetméter területű új, megújuló erőforrásokat alkalmazó, Ipar 4.0-alapokra épülő, háromszoros kapacitásbővüléssel járó működési bázis felépítésére került sor.

Hozzátette, hogy az elmúlt harminc évben több mint 6000 Control-X Medical rendszert telepített a cég világszerte. Magyarországon az elmúlt húsz évben ötven, az elmúlt két évben pedig 15 rendszert állítottak üzembe kórházakban. A cég eddig harminc munkatárssal dolgozott, de a mostani kapacitásbővítéssel újabb harminc munkahelyet sikerült létrehoznia – tette hozzá a miniszter.

Elolvasom a cikket