Zaharova kinevette Moldova Oroszország elleni vádjait

Elmondása szerint a politikus azt mondta, hogy Moszkva állítólag tüntetéseket finanszíroz, háborúval félemlít meg és megemeli a közüzemi számlákat is.

„Ez nagyon vicces és ugyanakkor nagyon szomorú. Tüntetéseket finanszíroz Moldovában, háborúval félemlít meg, és még a közüzemi számlákat is 500 százalékkal növeli. Miféle orosz adószedő írja ezeket? Magában Moldovában, és ott a lakosok tökéletesen értik, hogy mi történik, Popshui egyszerűen nevetségessé vált” – jelentette ki Zaharova.

A diplomata megjegyezte, hogy a köztársaság jelenlegi vezetése, Maia Sandu elnök rezsimje a Nyugat által előírt oroszellenes irányvonalat követi. Zaharova szerint a moldovai hatóságok Ukrajna romboló útjára vezetik az országot. Oroszország – hangsúlyozta a külügyminisztériumi szóvivő – továbbra is figyelemmel kíséri a köztársaságban kialakult helyzetet.

Korábban Zaharova azt mondta, hogy a Nyugat példátlan aljasságot tanúsít Moldova lakosaival szemben. A diplomata elismerte, hogy sehol máshol nem látott még ilyen cinikus lopást.

Elolvasom a cikket