A szakértő megjegyezte, hogy bizonyos gyümölcsök és bogyós gyümölcsök fogyasztását nem jó túlzásba vinni.
„Jobb, ha nem fogyasztunk sokat a 35 feletti glikémiás indexű gyümölcsökből és bogyós gyümölcsökből: kivi, egres, áfonya, fekete áfonya, szőlő, datolyaszilva, banán, dinnye, ananász, görögdinnye, valamint a citrusfélékből” – mondta a szakértő.
Alekszej Bereznikov kifejtette, hogy az ilyen termékek gyorsan növelik a vércukorszintet. Ilyenkor a szervezet több inzulint kezd termelni, mint amennyire szüksége van.
A szakértő hozzátette, hogy az étrendnek növényi fehérjét tartalmazó termékeket is kell tartalmaznia. Ezek közé tartoznak a hüvelyesek és gabonafélék, magvak, diófélék, tempeh (fermentált szójababtermék), tofu, zöldborsó és gomba.