A terhes nőknek ezt a négy élelmiszert ki kell iktatniuk az étrendjükből

Sokan hallották már, hogy nem szabad szusit vagy steaket enni, de sokan nem tudják, miért kell kerülni ezeket az ételeket – írja a Sports.kz.

Terhesség alatt kerülendő élelmiszerek

Nyers vagy feldolgozatlan tenger gyümölcsei, például a szusi

Dr. Sarah Bonza elmagyarázta, hogy olyan, élelmiszer-eredetű betegségeket kaphatunk el, mint a listeria, a salmonella és a vibrio cholerae. Ezek a terhesség alatt fertőzést okozhatnak, és vetéléshez, koraszüléshez vagy fertőzéshez vezethetnek.

Lágy sajtok és pasztőrözetlen tej (pl. feta, kékpenészes sajt)

Ezek a termékek listeriát tartalmazhatnak, és átjuthatnak a méhlepényen, és listeriózist okozhatnak, amely a növekvő csecsemőt érinti. A terhes nőknél nagyobb a kockázata a listeriózis okozta, súlyos problémáknak.

A liszteriózis egy ritka fertőzés, amelyet a listeria nevű baktérium okoz. Általában magától elmúlik, de egyesek súlyosan megbetegedhetnek. A terhes nőknek tartózkodniuk kell a márványsajtoktól, mint például a Dana Blue, a gorgonzola és a roquefort, kivéve, ha hőkezeltek.

Ami az egyéb sajtokatbilleti, a pasztőrözött tejből készült, kemény sajtok biztonságosan fogyaszthatók terhesség alatt.

Nyers vagy nem eléggé átsütött hús és tojás

Az ilyen élelmiszerek szalmonellát, E. coli baktériumot és toxoplasma gondiit tartalmazhatnak, amely parazita toxoplazmózist okozhat, amely vaksághoz vezethet a csecsemőnél. Dr. Bonza szerint a terhes nők nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg ezektől az ételektől, mivel immunrendszerük legyengült.

A jól átsütött vagy hideg és előre csomagolt húsok, például a sonka, a marhahús, a csirke és a pulyka azonban biztonságosan fogyaszthatók, és tartalmazzák a sejtnövekedéshez szükséges fehérjét – tette hozzá.

Egyébként jobb elkerülni a nyers vagy nem kellően főtt tojást tartalmazó ételeket, például a tiramisut és a házi majonézt.

Alkohol

Az alkohol megzavarhatja a magzat egészséges fejlődését, és magzati alkohol-spektrumzavarokhoz vezethet, amelyek számos fizikai, viselkedési és tanulási problémát foglalnak magukban.

Elolvasom a cikket