A tudósok megnevezték a legjobb módszert a béltisztításra és az élete meghosszabbítására

„A tudósok megnevezték a béltisztítás legjobb módját, amely éveket ad az életünkhöz” – olvasható az RG.ru weboldalon megjelent cikkben.
A szakértők megerősítették, hogy két pohár meleg víz közvetlenül ébredés után serkenti a szerv működését. Fontos, hogy a víz ne legyen hideg.
Szintén a listán szerepel a kávé. Ahogy a Pronews.gr beszámol róla, tanulmányok kimutatták, hogy ez az ital képes arra a nagyon is szükséges nyugtató hatásra, ami a WC-re járással kapcsolatos problémáknál szükséges.
Emellett a rosttartalmú zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása is segít a hidratáltság biztosításában.

A szakértők megjegyezték, hogy a tea és a rizstej azok az italok, amelyeket kerülni kell, ha a belek nem úgy működnek, ahogyan kellene.

A kutatók kifejtették, hogy a legtöbb esetben ahhoz, hogy a szerv megszakítás nélkül működjön, elég, ha folyadékot és élelmi rostokat adunk az étrendhez, valamint nem feledkezünk meg a testmozgásról sem. Ha ez nem segít, érdemes elgondolkodni a gyógyszeres kezelésen, amelyet csak a kezelőorvos írhat fel.
Nagyon fontos a belek gondozása és a munkájának megsértésére való időben történő reagálás – hangsúlyozták a szakemberek. Ellenkező esetben megnő a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

A szívproblémák (akár szívelégtelenség, infarktus) valószínűsége nagyobb azoknál, akiknek gondot okoz a WC-re járás – derült ki több mint 23 ezer ember adatainak elemzéséből.

Korábbi tanulmányok megerősítették, hogy a kiwi és az aszalt szilva a legjobb élelmiszerek közé tartozik, amelyek segítenek megtisztítani a bélrendszert a méreganyagoktól.

Elolvasom a cikket