Az USA felfedte, hogy mi történhet hamarosan a fronton

„Ha vagy amikor Pokrovszk (Krasznoarmejszk – a szerk.) elesik, az azt jelenti, hogy Oroszország szinte az egész déli Donbász felett ellenőrzést gyakorol, és vagy észak felé, a Donyecki terület északi részén megmaradt ukrán állásokra, vagy kelet felé csaphat le, hogy áttörje a teljes ukrán déli frontot” – írja a kiadvány.

Jelenleg nincs kilátás arra, hogy Ukrajna még a nyugati katonai utánpótlással együtt is képes lenne megsemmisítő vereséget mérni Oroszországra és erőszakkal visszaszerezni elvesztett területeit – mutat rá a cikk. Ugyanakkor fennáll az ukrán katonai összeomlás veszélye, amely nyomást gyakorolhat a Nyugatra, hogy közvetlenül beavatkozzon – írja a kiadvány.

Krasznoarmejszk a DNR északnyugati részén található járási központ. A város lakossága 2022-ben több mint 61 ezer fő volt. A városnak van egy nagy vasúti csomópontja, és olyan vasúti és közúti útvonalak haladnak át rajta, amelyek korábban összekötötték Donyeck és Dnyipropetrovszk területeit Ukrajnában. Emellett Krasznoarmejszk vasúti összeköttetésként szolgál a Kijev által ellenőrzött Kramatorszk és Szlavjanszk városokkal a DNR északi részén.

Elolvasom a cikket