Csökkenti a vérnyomást, az ödémát, és erősíti a csontokat

A zöldsaláta az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú termék. A zöldségek 100 g-jában mindössze 16 kcal van, de 1,5 százalék fehérjét tartalmaz. Emellett sok káliumot is – 200 mg 100 g-onként.
A saláta zöldje segít csökkenteni a vérnyomást, a fáradtságot és az ödémát – jegyezte meg az orvos.

A K-vitaminnak köszönhetően, amely részt vesz a véralvadás és a csontképződés szabályozásában, a leveles saláta segít a csontok erősítésében.

Ezenkívül ezek a zöldek sok karotinoidot, az A-vitamin előanyagait tartalmazzák. Ezek jót tesznek a látószerveknek, és erős antioxidánsoknak számítanak. A lilasalátában pedig antociánok is vannak, amelyek szintén aktív antioxidánsoknak számítanak.

„Elég naponta 50 g salátát enni – ez körülbelül egy csésze salátát jelent egy csúszkával, ha felaprítjuk. A levélzöldséget saláták formájában is fogyaszthatjuk, vagy húshoz, baromfihúshoz vagy halhoz köretként tésztát, gabonafélét vagy burgonyát helyettesíthetünk vele” – tette hozzá a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket