Ezért jó lefekvés előtt a mangó

Carlin Thomas táplálkozási szakértő felvázolta, milyen előnyökkel jár, ha lefekvés előtt fogyasztjuk ezt a trópusi gyümölcsöt – írja a Sports.kz.

Javítja az alvás minőségét. A mangó nassolása segít gyorsabban elaludni, és pihentetőbb pihenést biztosít. A trópusi gyümölcs C- és B6-vitaminban gazdag. Ez utóbbi a szerotonin szintéziséért felelős: a szervezet ezt a neurotranszmittert használja fel az alvást kiváltó hormon, a melatonin előállításához.

Enyhíti az orrdugulást. A mangó fogyasztása javíthatja a légzést alvás közben. A gyümölcs gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek hasznosak az asztma megelőzésében és kezelésében.

Segít a vérnyomás szabályozásában. A mangó élelmi rostokban és káliumban gazdag, ami jótékonyan hathat a vérnyomás szabályozására és a szív egészségének elősegítésére.

Elősegíti a szív egészségét. A gyümölcsben található kálium és magnézium segít a szervezetnek fenntartani a szívritmust és ellazítani az ereket. Mangiferint is tartalmaz, egy egyedülálló bioaktív összetevőt, amely megvédi a szívsejteket a gyulladást okozó szabad gyököktől.

Védi a bőrt. A mangóban található nagy mennyiségű C-vitamin fiatalon és simán tartja a bőrt. A tápanyag serkenti a kollagéntermelést.

Javítja a koncentrációt és a memóriát. A gyümölcs egyedülálló tulajdonsága a magas glutaminsavtartalma, egy olyan aminosav, amelyet a szervezet a sejtekből a test különböző részein lévő receptorokhoz történő információátvitelre használ. A glutaminsav megnövekedett szintje segít javítani a memóriát.

Javítja a látást. Napi egy csésze mangó elfogyasztása a napi A-vitamin-szükséglet több mint 30%-át biztosítja. Ez a tápanyag védi a szaruhártyát és erősíti a látást, élesítheti az éjszakai látást és csökkentheti a szemszárazság tüneteit.

Erősíti az immunrendszert. A magas C-vitamin-bevitel az étrendben elősegíti a fehérvérsejtek termelődését, így védi a szervezetet a különböző betegségektől.

Szabályozza az emésztőrendszert. A mangó az emésztőenzimek egy csoportját, az amilázokat tartalmazza. A szervezet ezeket használja fel az összetett szénhidrátok egyszerű cukrokká történő lebontására. Ez a folyamat megkönnyíti a szénhidrátok emésztését, és javítja az emésztőrendszer egészségét.

Elősegíti a fogyást. A mangó az édességek egészségesebb helyettesítője lehet.

Elolvasom a cikket