Ezt az ékszert soha nem viselte sem Katalin sem Meghan

A Spencer tiara, amelyet Diana hercegné viselt az esküvőjén, közel egy évszázada van a Spencer család birtokában. Lauren Kiehna, a The Court Jeweller szakértője elmondta, hogy Diana hercegné gyakran kérte kölcsön ezt a tiarát apjától és testvérétől, Charles Spencer gróftól. A tiara a családi örökség része, és a jövőben Charles Spencer fia, Althorp vikomtja örökli majd. Bár technikailag lehetséges lenne, hogy Katalin vagy Meghan viselje a Spencer tiarát, ez kizárólag Charles Spencer gróf döntésén múlna. Ezen kívül a Spencer tiara nem tekinthető királyi tiarának, ezért Katalin és Meghan inkább a brit királyi család kollekciójából választottak ékszereket esküvőikre – írja a Life.hu.

Huszonhét év telt el, de még mindig beszélünk Diana hercegnéről

Huszonhét évvel ezelőtt, 36 évesen egy halálos kimenetelű autóbalesetben vesztette életét Diana hercegné. A néhai walesi hercegné halálát a paparazzók és egy ittas sofőr okozta. Tragédiája nem csak a britekből váltott ki mély gyászt, a Westminster Abbeyben tartott temetésének televíziós közvetítését a világon két és fél milliárdan követték. Diana hercegné, ahogy életében, úgy negyedszázaddal a halála után is a popkultúra szereplője.

„Egy fiatal nő volt, aki nagyon is élte az életét, és a nyilvánosság előtt nőtt fel. Aggódó anya volt, divatrajongó, sok olyan aspektusa volt, ami a média őrületét és kíváncsiságát táplálta. Olyan valaki volt, aki büszke volt arra, hogy bevallja a hibáit, és hogy felfedi élete zűrzavaros részeit is, ami egészen más volt, mint a többi királyi családtag, akik sokkal inkább az elvárások szerint viselkednek” — mondta el a professzor.

A történész úgy gondolja, hogy miközben Diana hercegnére mint személyiségre, a tragikus sorsú nő sajátosságaira összpontosítunk, nagyon fontos, hogy visszahelyezzük őt a királyi brit történelem kontextusába, amelyben egyike a bántalmazott nők hosszú sorának, aki továbbra is kísért, inspirál és lenyűgözi az embereket, a halála után 27 évvel is.

Elolvasom a cikket