Marina Makisha táplálkozási szakértő arra buzdított, hogy naponta egyszer együnk egy brazil diót. A Ridus című kiadvánnyal folytatott beszélgetésben elmondta, hogy ez a dióféle valóban egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.
Egy brazil dió napi adag szelént tartalmaz. Ez a nyomelem biztosítja a szervezet antioxidáns védelmét, támogatja az immunitást és a szív- és érrendszert (antitrombotikus hatást biztosít). Ezenkívül a szelént a rák elleni egyik legerősebb komponensként ismerik el – mondta az orvos.
Marina Makishi szerint jobb, ha a szelént nem ismeretlen eredetű kiegészítőkből visszük be, és naponta egy diófélét (vagy 25-30 g-ot) fogyasztva jutunk szelénhez. Többet nem érdemes, mert a diófélék nagyon kalóriadúsak. A brazil dió összetétele azonban nemcsak a szelénre korlátozódik: káliumban, magnéziumban és B-vitaminokban is gazdag.