Izraeli légicsapás végzett több palesztin fegyveressel Ciszjordániában

MH/ MTI
2024. szeptember 5. csütörtök. 13:37

Az izraeli hadsereg (IDF) drónnal végrehajtott légicsapással megölt legkevesebb hat palesztin fegyverest Ciszjordánia északi részén, Náblusz mellett csütörtökre virradóra – jelentette a Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi minisztériuma és a Vörös Félhold mentőszolgálat csütörtökön.

A hat halálos áldozattal és három sebesüléssel járó izraeli légicsapást palesztin fegyvereseket szállító jármű ellen hajtották végre a Náblusztól északkeletre fekvő Tubasznál.

Az IDF jelentése szerint három célzott támadást indítottak az éjjel izraeli katonákat veszélyeztető fegyveresek ellen. A palesztinok tüzet nyitottak és robbanószerkezeteket dobtak az izraeli egységekre.

Az IDF augusztus 28-a óta jelentős rajtaütéseket hajt végre Ciszjordánia északi részén, hogy felszámolja az Irán támogatta helyi Hamász és az Iszlám Dzsihád hálózatát.

Az IDF jelentése szerint eddig több mint harminc palesztin fegyveres vesztette életét ebben a műveletben, köztük a Hamász dzseníni és az Iszlám Dzsihád túl-karm-i vezetője.

Elolvasom a cikket