Már kétszázötven hektárt érint a csöngei erdőtűz Vasban

MH/ MTI
2024. szeptember 5. csütörtök. 20:52

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeztek a helyszínre, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak – fűzte hozzá a főhadnagy.

A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

Korábbi tájékoztatás szerint a tűztől egy ideig védeni kellett Csöngét és a község határában lévő sertéstelepet, ami sikerült. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laboratóriumának egysége, és drón segítségével a magasból is végeztek felderítést, még izzó részeket keresve.

Bálákban tárolt papírhulladék gyulladt ki Szolnokon is

Nagy mennyiségben felhalmozott, szabadban, bálákban tárolt papírhulladék gyulladt ki csütörtökön Szolnokon, emiatt egy időre szüneteltették a vasúti közlekedést a közeli pályán – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A Kőrösi úthoz közeli területen egy papírbálázó gép is kigyulladt. A szolnoki hivatásos tűzoltók mellett Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból érkeztek hivatásos egységek, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elfojtsák a lángokat – írták.

A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzoltók öt vízsugárral körülhatárolták a lángokat, a munkájukat munkagép is segíti – közölték.

Elolvasom a cikket