Meglepő döntést hozott Katalin hercegné

György herceg nevelése nem egyszerű feladat. Jelenleg második a trónörökölési sorrendben, ami azt jelenti, egy napon király lesz. Ennek ellenére Katalin hercegné mindent megtesz, hogy átlagos gyermekkora legyen a legidősebb gyermekének, még egy fontos hagyománnyal is szakított ennek érdekében.

György herceg érdekében Katalin hercegné fontos hagyománnyal szakított

Az elmúlt időszakban már többször beszéltek arról a szakértők, mennyire figyel a hercegi pár a gyerekek nevelésére. György hercegre különösen nagy figyelmet fordítanak. Fel kell készíteniük a szerepére, ugyanakkor szeretnének gondtalan gyermekkort biztosítani neki. Éppen ezért mindig is az egyensúlyra törekedtek, és György herceget fokozatosan ismertetik a szerepével.

Phil Dampier, a királyi család egyik szakértője nyilatkozott a témában a Fabulous nevű magazinnak. Elárulta, Katalin hercegnének sokkal nagyobb szabadsága van György herceg nevelésében, és bizonyos dolgokat el is utasít.

Az egyik módja annak, ahogyan Vilmos és Katalin felkészíti Györgyöt a királyságra, az az, hogy nem készítik fel.

Ez azt is jelenti, hogy nem kényszerítenek rá mindent. Többek között ahhoz sem ragaszkodnak, hogy később a fegyveres erők tagja legyen. Ha szeretne, lehet katona, ám semmi sem kötelező számára. Nem tartják be az előírásokat, inkább arra biztatják György herceget, hogy olyan dolgokat csináljon, amelyeket szeret, és örömet okoznak neki.

A szakértő szerint ez nem véletlen. Korábban III. Károly király is utalt rá, a királyi család tagjaként nem volt valódi gyermekkora. És olyan dolgokat kellett tennie, amelyek nem okoztak számára örömet. Vilmos herceg számára szintén okozott problémákat az, hogy a nyilvánosság előtt élte az életét, ezért a gyermekeinek más életet szán.

Elolvasom a cikket