Megnevezték a bél- és csontrendszerre egészséges sajtot

Miért kell enni, és mit kell tudni erről a sajtról? – olvasható a Sports.kz oldalán.

Az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott termékként besorolt minden, fetaként értékesített sajtnak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, többek között legalább hetven százalékban juhtejből kell készülnie, amelynek helyi juh- vagy kecskefajtáktól kell származnia, amelyeket hagyományosan helyi legelőkön nevelnek, illetve származhat Görögország bizonyos részeiről.

A feta nem tartalmazhat semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert.

A feta egészségügyi előnyei

A csontok számára egészséges kalcium forrása

A feta – más tejtermékekhez hasonlóan – kalciumban gazdag, amely ásványi anyag elengedhetetlen az izmok és az idegek működéséhez, valamint az erős, egészséges csontokhoz és fogakhoz. Egy adag sajt egészségesen hozzájárul a napi kalciumszükséglet fedezéséhez, amely az élet minden szakaszában fontos. A feta további csontvédő tápanyagok hasznos forrása is, beleértve a foszfort és a fehérjét, amelyek hozzájárulhatnak a csontsűrűség fenntartásához.

Hasznos fehérjeforrás

Magas fehérjetartalmával a feta értékes élelmiszer, különösen a lakto-vegetáriánus étrendet követők számára. Ne feledje azonban, hogy a hagyományos feta nem vegán, mivel állati oltó felhasználásával készül.

A fehérje elengedhetetlen a jó egészséghez, mivel minden izom, bőr és vérelem ebből a fontos makrotápanyagból képződik, és a sejtek és szövetek növekedéséhez, fejlődéséhez és helyreállításához elegendő mennyiségre van szükségünk az étrendünkben.

Támogathatja a bélrendszer egészségét

A feta sajt jótékony mikrobákat tartalmaz, köztük élesztőt és baktériumokat, például Lactobacillus plantarumot, amelyek segíthetnek a bélrendszer egészségének fenntartásában. Sőt, a fetából származó, probiotikus élesztőgombák megfigyelések szerint elviselik az alacsony pH-értékeket, így nagyobb eséllyel élik túl a gyomor zord körülményeit, és jutnak el a bél azon részébe, ahol a legértékesebbek lehetnek.

Egészséges zsírsavakat tartalmaz

A feta sajt nagy mennyiségben tartalmaz egy zsírsavat, a konjugált linolsavat (CLA). Állatkísérletek azt mutatják, hogy ez a zsírsav javítja a testösszetételt a testzsír csökkentése és a sovány tömeg növelése révén. A juhtejből készült sajtban magasabb a CLA-tartalom.

Hosszabb ideig telítettnek érezheti magát

Mivel az olyan sajtok, mint a feta, gazdagok fehérjében, zsírban és ízgazdagok, segíthetnek abban, hogy tovább maradjunk jóllakottak.

A feta jót tesz?

Ha sajtról van szó, a feta egészséges választás. Nemcsak fehérjével és zsírral van tele – mindkét alapvető tápanyag segít, hogy jóllakottnak és élénknek érezze magát –, hanem a bélrendszerednek is jót tesz.

A fetában található, probiotikus élesztő csökkentheti a gyomor pH-értékét, amely kulcsfontosságú az egészséges bélrendszer szempontjából. Mint minden tejtermék, a feta is jó kalciumforrás, amely elengedhetetlen az erős fogakhoz és csontokhoz.

Elolvasom a cikket