Mi történik a testtel, ha egy évig nem fogyaszt alkoholt?

Még a mediterrán diétából is javasolt kizárni a bort – az előnyök nem ellensúlyozzák a hátrányokat. De ha határozott akarattal elhatározza, hogy nemcsak egy plusz pohárról, hanem az alkoholról is lemond az életében, akkor hat hónap és egy év múlva már teljes mértékben élvezheti egy ilyen döntés előnyeit. Ez az a pont, amikor a legtöbb ember valóban elkezdi magát minden szempontból vadonatújnak érezni.

„Hasznos, ha továbbra is világos célokat tűzünk ki, és támogatást keresünk – akár egy szakterapeutától, akár egy egészségügyi tanácsadótól, akár a családtól és a barátoktól, akár szervezett csoportoktól. Oszd meg a szándékaidat a barátaiddal és a családoddal, akik bátorítani tudnak” – mondta Tanya Mezher táplálkozási szakértő a Vogue Australia-nak.

A szakértők szerint ahogy a teste helyreáll, úgy számíthat javulásra a mentális téren is – például arra, hogy már nem fog szorongani, vagy enyhülni fognak a depresszió tünetei. A libidó is valószínűleg reagálni fog az alkohol megvonására. A rák bizonyos típusainak, valamint a máj- és szívbetegségek kialakulásának kockázata is jelentősen csökken. Emellett sokan arról számolnak be, hogy kapcsolataik és munkájuk kielégítőbbé válik, önbecsülésük és önbizalmuk pedig nő.

Elolvasom a cikket