Pestszentlőrinci gyanús ügyekben is nyomoz a főügyészség

Az Anonymous által nyilvánosságra hozott hangfelvételek alapján lehet arra következtetni, hogy súlyos bűncselekményeket követhettek el Pestszentlőrincen. A fővárosi vesztegetési botrány nyomozásában vizsgálja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a pestszentlőrinci korrupciógyanús ingatlanügyeket.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy Budai Gyula fideszes képviselő 2022 tavaszán tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) azt követően, hogy Anonymous egy olyan vágatlan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amely arról szól, hogy a XVIII. kerületi ingatlanfejlesztések után komoly vagyonok vándorolhatnak a polgármesterhez, a helyi alpolgármesterhez és azokhoz az emberekhez, akik elősegítették a gyors, olajozott ügymenetet.

A felvételeken hallható, hogy az Üllői út 323. szám alatt épülő, nyolcvanhat lakásos beruházásból az érintettek négy lakást tudtak maguknak „kikanyarítani”. Ebből kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, kettőn pedig az álarcos alak felvételén beszélő, baloldali kötődésű személyek osztozhattak.

Egyikük említést tett az Üllői út 357. szám alatti, negyvenhat lakásos projektről is. „Ha kisebbek a méretek, akkor ugye mégsem tudsz olyan mértékű kérést megfogalmazni. Mert akkor nem jön ki gazdaságosságilag. (…) Ez minket is kicsit frusztrált. Kerestük a vevőjelölteket, és a végén leakasztottunk egy f…szit, dr. (…) Györgyöt, zseniális csóka” – idézték fel a történteket.

Elolvasom a cikket